Kranen vår er nesten 30 år gammel. Hvordan kan vi finne ut hvor lang tid den har igjen?

En undersøkelse av kranpålitelighet vurderer kranens tilstand og gjenværende levetid. Et team med erfarne Konecranes-spesialister samler informasjon, gjennomfører en detaljert inspeksjon, leverer tilpassede beregninger og utfører en konstruksjonsanalyse. På grunnlag av den omfattende rapporten og rådene fra eksperter kan du planlegge reparasjoner, moderniseringer eller bytte av utstyr.

how_much_time_is_left.jpg

Er en visuell inspeksjon den eneste metoden for å kartlegge wirens tilstand?

Wirer kan inneholde hundrevis av enkelttråder. Knekte kordeler på utsiden av wiren kan bli oppdaget ved visuelle inspeksjoner, men tilstanden til kjernen og de innvendige kordelene synes ikke. RopeQ kombinerer visuelle og magnetiske inspeksjonsmetoder for å vurdere wiren utvendig samt de innvendige trådene, kordelene og kjernen som ikke er synlige. Dataene kan brukes til å vurdere om wiren fortsatt er trygg å bruke.

wire_rope.jpg

Jeg har hørt om tretthetsbrudd som fører til girfeil. Hvordan kan jeg vurdere heisekranenes tilstand?

En inspeksjon av girkassen undersøker innvendige komponenter som ikke vanligvis blir undersøkt ved rutinemessige inspeksjoner. Vi bruker et endoskop til å undersøke tannhjul, lagre, aksler og nøkler visuelt. I tillegg gjennomfører vi en oljeanalyse. I enkelte tilfeller anbefaler vi demontering av girkassen og en ikke-destruktiv vurdering av de enkelte tannhjulene og andre innvendige komponenter.

hoist_gears.jpg

Vi har for stor slitasje på hjulene, og kranen henger seg fast på skinnene. Hva kan jeg gjøre?

Kranbanen er kanskje ikke så rett som du tror. Ved en RailQ™ Kranbaneundersøkelse gir en fjernstyrt robot deg en inngående oversikt over kranbanens innretting og tilstand. RailQ måler spenn, retthet, høyde samt høyde fra skinne til skinne og gir deg en brukervennlig rapport med 3D-bilder som viser problemområdene på kranbanen. Ingeniørene våre vurderer dataene og gir anbefalinger. Kombiner RailQ med en CraneQ™ Geometriundersøkelse hvis du vil ha mer informasjon om innrettingen av kranhjul, føringsruller og andre komponenter.

wheel_wear.jpg

Hvordan kan vi forbedre sikkerheten og kompetansen til de kranansatte?

Undersøkelser viser at menneskelig feil ofte er årsaken til kranulykker. Opplæring av kranoperatører kan redusere antallet feil og tilføre ferdigheter som bidrar til å hindre potensielle skader på personellet på grunn av bruk. Opplæring kan foregå på arbeidsstedet eller på et av Konecranes' opplæringsanlegg.

crane_operators.jpg

Vi har for øyeblikket et vedlikeholdsprogram, men kan det være noe vi har glemt?

I USA og Canada er analyse av samsvarsavvik en grundig undersøkelse av inspeksjonsmetoder og dokumentasjon, program for forebyggende vedlikehold, reparasjonsprosesser og operatørsikkerhet. Konecranes' representanter går rundt på anlegget ditt, tar notater og samler informasjon fra samtaler med utvalgte kranoperatører og anleggspersonell. Vi gir et sammendrag av eventuelle sikkerhetsproblemer som må løses umiddelbart, i tillegg til en sluttrapport for handlingsplaner.

maintenance_program.jpg