You are here

Bygge nye produksjonsfasiliteter

ATA Gears, Tampere, Finland

ATA Gears er et velkjent finsk selskap som designer, produserer og selger tannhjul. De betjener mange maritime kunder, med viktige eksportmarkeder i Norge, Japan og Kina. ATA åpnet en ny fabrikk i Tampere i 2009, med mål om å starte produksjon ved full kapasitet i 2013.

For de nye produksjonsfasilitetene etterspurte ATA moderne og effektive måter å flytte produksjonsstykker til alle maskinene og arbeidsstasjonene. Selskapet ønsket å implementere det nye utstyret med fokus på sikre løft og brukerens komfort for å strømlinjeforme produksjonsprosessen.

En smart kran for bedre resultater

"Det var tydelig at Konecranes var en sterk kandidat for å levere den nye kranen", sa Erkki Toimela, Line Manager hos ATA Gears.

Vi leverte en Smart CXT brokran med en løftekapasitet på 10 tonn til de nye fasilitetene. Kranen kan utføre mange løfteoppgaver, inkludert maskinvedlikehold. Vi utstyrte kranen med mange av våre smarte funksjoner for å gi operatøren optimal kontroll: arbeidsgrenser, svingningskontroll, posisjonering, beskyttede områder, mikrohastighet, forhindring av støtlast og utvidet hastighetsområde (ESR). I tillegg gir den brukervennlige radiokontrollen til den smarte kranen sanntidsdata om vekt og posisjon på lasten i forhold til tilgjengelig arbeidsplass.

Et vellykket samarbeid

Alt gikk i henhold til budsjett og tidsplan, og begge gruppene anså prosjektet som en suksess. "Hvis og når vi trenger flere produkter, er det naturligvis i vår interesse å fortsette samarbeidet med Konecranes", sa Toimela.

Når behovet oppstår, vil Konecranes være der for å levere utstyr og tjenester til ATA for å holde driften i gang på beste måte.