You are here

Modernisering med EXCXT-talje

SABIC, Wilton, Storbritannia

SABIC, Saudi Basic Industries Corporation er en av verdens største produsenter av kjemikalier, gjødsel, plast og metaller. På Wilton-anlegget i Teeside, produserer SABIC, SABIC UK petrokjemikalier, inkludert propylen og etylen.

I denne typen virksomhet, er kraner en kritisk del av vedlikeholdsprosessen, så SABIC UK bestemte seg for å modernisere deres 20 tonns vedlikeholdskraner for å forbedre sikkerheten og påliteligheten. Konecranes var leverandøren som ble valgt til å utføre arbeidet.

Anleggets gamle kraner var pneumatiske, med luftdrevne motorer for alle bevegelser. Moderniseringen inkluderte fjerning av løpekatter, komplett nedstripping av eksisterende kontroller, installasjon av nye løpekatter og elektriske kontrollsystemer, og nye strømforsyningssystemer for kranen, løpekatten og krankontrollerne.

Nye taljer med sikker fremtid

"EXCXT-taljer var den rette løsningen for dette prosjektet", sier Heikki Kreku, Engineering Manager i Konecranes UK. Takket være oppussingen, er reservedeler nå lett tilgjengelig. Kranmoderniseringen reduserer i stor grad risikoen for at SABIC UK kan støte på problemer under vedlikehold på anlegget.

SABIC var veldig fornøyde med resultatet av dette moderniseringsprosjektet. De satte også pris på den sikre arbeidspraksisen og profesjonelle atferden til Konecranes' anleggsteknikere som var involvert. Inspeksjons- og vedlikeholdskontrakter er nå på plass for begge anleggene til SABIC UK, Wilton og North Tees.