You are here

Økt etterspørsel gir et behov for en ny kran

Rautaruukki Corporation, Raahe, Finland

Rautaruukki Corporation er en metallkomponent- og systemleverandør for stålkonstruksjon og konstruksjonsvirksomheter. Med nesten 12 000 medarbeidere i 27 land og om årlig omsetning på over 2 milliarder euro, er Rautaruukki en betydelig operatør i den nordiske landene, øst-Europa og Russland. Raahe stålverk produsererer 2,8 millioner metriske tonn med varmerullet stål og spesialstålprodukter hvert år.

Skifte ut gammel hetallhåndteringskran

Med økte produksjonskrav trenger Raahe stålverk en ny varmmetallkran som kunne erstatte den som ble installert i 1975. Prosesser i moderne stålproduksjon krever nytt løfteutstyr som legger vekt på størrelse, bruksnytte og enkelt vedlikehold. 

Designe en kran med toppmoderne funksjoner

Konecranes og Rautaruukki jobbet sammen for å designe en ny kran og utstyrte den med svigningskontroll og målposisjonering. Smarte funksjoner gjør kranen enklere og sikrere å bruke, selv ved transport av varmt av stål ved høyere hastigheter. I tillegg muliggjorde Konecranes' krandriftssystem for forbedret planlegging av vedlikehold ved å gi sikt til kranens driftsforhold. 

Samarbeidet mellom Rautaruukki og Konecranes bidro til å behandle en holdbar ny kran som lar Raahe oppfylle økte produksjonskrav samtidig som de opprettholder sikkerhet, pålitelighet og muliggjør økt vedlikehold.