You are here

Våre kunnskaper og evner til din tjeneste

Vi forstår hvordan løfteteknologi er kritisk gjennom stålproduksjonsprosessen. Våre mange år med erfaring og kontinuerlige investeringer i forskning og utvikling driver vår innovasjon. 

Smarte funksjoner for enkel og effektiv lasthåndtering

Konecranes' smarte funksjoner kan tilføres stålfasilitetskranene for å gjøre dem sikrere og enklere å bruke.

Noen eksempler på våre smarte funksjoner:

  • Svingningskontroll begrenser lastsving ved å justere akselerasjons- og retardasjonshastighetene for bro og løpekatt. Dette gir raskere lasthåndtering og mer presis posisjonering.
  • Lasteflyting opprettholder posisjonen til en last etter heising, og gir jevnere, raskere omstartsbevegelse med reduserer bremseslitasjen.
  • Målposisjonering muliggjør programmering av opptil 120 forhåndsinnstilte målposisjoner. Med en enkel knapp kan operatøren løfte en last til en forhåndsbestemt høyde, flytte den til et av de programmerte stedene og plassere den.
  • Med funksjonen beskyttede områder kan de definere beskyttede soner, som produksjonsmaskineri eller lagerområder, hvor kranen ikke kan komme inn.

Regenerativ bremsing for energibesparelser

For å være mer miljøvennlige er kranene våre tilgjengelige med den siste energiregenereringsteknologien. Det regenerative bremsesystemet sender noe kraft tilbake til kranens strømnett under hver nedover- eller retardasjonsbevegelse, i stedet for å bli spredd av resistorer. Dette kan spare opptil 30 % av kranens elektrisitetsforbruk. 

Designet for ytelse

Konecranes er dedikert til forskning og utvikling til design av kraner som kan hjelpe til med å forbedre din sikkerhet, lasthåndtering, pålitelighet og ytelse.

  • Våre kompakte taljer med redusert krokstørrelse skaper mer nyttig arbedsplass og minimale krav til frihøyde.
  • Vår CXT-talje bruker et innovativt tausystem som er designet for å forlenge levetiden til tauene.
  • Energisbesparende Konecranes-driv blir designet spesielt for kranbruk.
  • Våre varmmetallkraner er designet med økte arbeidskoeffisienter, en differansial girreduksjon, redundans i alle kritiske systemer, en backupbrems på tautrommelen og bevegelsesbegrensere.

Automasjon av stålkran

Automatisert krandrift er spesielt nyttig ved lagring av stålsluttproduktet og lagerfunksjoner. Transport og lagringshjul er kritiske men repetitive prosesser som kan utføres mest nøyaktig, effektivt og raskt med halvautomatisk eller helautomatisk krandrift.

Automasjon forenkler arbeidet til kranoperatører samtidig som arbeidsflyten blir hurtigere. Konecranes' lageradministrasjonssystem hjelper til med å organisere lagerområdet og sørger for at det å finne det rette produktet for kunden blir en enkel og likefrem prosess. 

Andre repetitive bevegelser kan også få fordeler fra automatisering - varmmetallkraner som løfter smeltet jern eller skrapmetalllossekran som flytter og sorterer skrapmetall for ovnen.